A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

Desa com a PDF

Tatuador/a

Categoria: Benestar i imatge personal \ Estètica, perruqueria, body art

Idiomes

Anglès
Català
Espanyol

Descripció

És el professional que grava imatges, símbols o caràcters a la pell humana, mitjançant l'aplicació de pigments sota l'epidermis. La introducció de les matèries colorants es realitza a 1,5 mm de profunditat per mitjà d'agulles d'un sol ús que s'acoblen a una màquina elèctrica, que fa vibrar l'agulla a més de 1.000 cops per minut. En molts casos, aquesta ocupació la duen a terme esteticistes que han obtingut la formació adequada, però també, en ocasions, persones procedents del camp de les belles arts, a causa de l'alt component artístic de l'activitat.

Tasques

  • Atén als clients en el moment de la recepció i els informa sobre el que suposa fer-se un tatuatge, incloent-hi els riscos: al·lèrgies, problemes de cicatrització, etc. Assessora sobre els dissenys i els preparatius previs necessaris.
  • Un cop decidit el model, es concerta la cita per procedir al tatuat, que normalment es realitza en una segona o tercera visita al centre. El tatuador prepara el dibuix adaptant-lo en mida i forma, si és necessari, i prepara el calc per traslladar-lo a la pell.
  • Abans de procedir a tatuar, realitza la prova de l'al·lèrgia per comprovar que el client no tindrà problemes posteriors. Renta la pell i depila la zona a tatuar, si és procedent. Desinfecta amb antisèptic i col·loca una anestèsia local en crema.
  • Prepara els utensilis i material necessari per realitzar el tatuatge, desprecintant-los sempre davant del client. Escull les agulles apropiades, els pigments, colors, etc.
  • Un cop les agulles s'han muntat a la màquina elèctrica que s'utilitza pel tatuat, comença l'operació. En primer lloc, defineix el contorn del dibuix i el perfila. A continuació, realitza l'ombrejat (si és en blanc i negre) o l'omple de color.
  • Durant el procés de tatuat, el professional ha d'estar molt pendent de l'estat del seu client, garantint el seu benestar i evitant mareigs, dolor, etc.
  • Un cop finalitzat el procés, tapa el tatuatge i explica les cures de post-tatuat i seguiment.
  • Abans i després de cada tatuat, el professional esterilitza l'instrumental, aïlla els materials que no són d'un sol ús i elimina els residus.
  • Els tatuadors també realitzen dissenys i esbossos artístics dels tatuatges, per poder oferir als clients models atractius i originals que els motiven. A més dels propis, tots els tatuadors tenen un catàleg, denominat "flash", que utilitzen com a mostrari pels clients i que recull els dissenys originals realitzats per altres artistes o tatuadors.
  • No és normal que els mateixos tatuadors siguin els responsables de l'eliminació dels tatuatges, ja que és una pràctica que es realitza en clíniques mèdiques o centres més especialitzats, a causa de la delicadesa del tema.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva