A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

La informació continguda als perfils ha tingut en compte les següents fonts:
 • Classificació Catalana d’Ocupacions, Fitxes ocupacionals (Barcelona Activa).
 • List of regulated professions del Ministeri Danès d’Educació Superior.
 • Llistat de Professione Regolamentate de l’INAPP (Istituto Nazionale per l’Analisi delle Politiche Pubbliche).
Desa com a PDF Comparteix

Tatuador/a

Categoria: Benestar i imatge personal \ Estètica, perruqueria, body art

Idiomes

Anglès
Català
Espanyol

Descripció

És el professional que grava imatges, símbols o caràcters a la pell humana, mitjançant l'aplicació de pigments sota l'epidermis. La introducció de les matèries colorants es realitza a 1,5 mm de profunditat per mitjà d'agulles d'un sol ús que s'acoblen a una màquina elèctrica, que fa vibrar l'agulla a més de 1.000 cops per minut. En molts casos, aquesta ocupació la duen a terme esteticistes que han obtingut la formació adequada, però també, en ocasions, persones procedents del camp de les belles arts, a causa de l'alt component artístic de l'activitat.

Tasques

 • Atén als clients en el moment de la recepció i els informa sobre el que suposa fer-se un tatuatge, incloent-hi els riscos: al·lèrgies, problemes de cicatrització, etc. Assessora sobre els dissenys i els preparatius previs necessaris.
 • Un cop decidit el model, es concerta la cita per procedir al tatuat, que normalment es realitza en una segona o tercera visita al centre. El tatuador prepara el dibuix adaptant-lo en mida i forma, si és necessari, i prepara el calc per traslladar-lo a la pell.
 • Abans de procedir a tatuar, realitza la prova de l'al·lèrgia per comprovar que el client no tindrà problemes posteriors. Renta la pell i depila la zona a tatuar, si és procedent. Desinfecta amb antisèptic i col·loca una anestèsia local en crema.
 • Prepara els utensilis i material necessari per realitzar el tatuatge, desprecintant-los sempre davant del client. Escull les agulles apropiades, els pigments, colors, etc.
 • Un cop les agulles s'han muntat a la màquina elèctrica que s'utilitza pel tatuat, comença l'operació. En primer lloc, defineix el contorn del dibuix i el perfila. A continuació, realitza l'ombrejat (si és en blanc i negre) o l'omple de color.
 • Durant el procés de tatuat, el professional ha d'estar molt pendent de l'estat del seu client, garantint el seu benestar i evitant mareigs, dolor, etc.
 • Un cop finalitzat el procés, tapa el tatuatge i explica les cures de post-tatuat i seguiment.
 • Abans i després de cada tatuat, el professional esterilitza l'instrumental, aïlla els materials que no són d'un sol ús i elimina els residus.
 • Els tatuadors també realitzen dissenys i esbossos artístics dels tatuatges, per poder oferir als clients models atractius i originals que els motiven. A més dels propis, tots els tatuadors tenen un catàleg, denominat "flash", que utilitzen com a mostrari pels clients i que recull els dissenys originals realitzats per altres artistes o tatuadors.
 • No és normal que els mateixos tatuadors siguin els responsables de l'eliminació dels tatuatges, ja que és una pràctica que es realitza en clíniques mèdiques o centres més especialitzats, a causa de la delicadesa del tema.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva