A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

Desa com a PDF

Maquillador/a tv i cinema

Altres denominacions: Maquillador d'arts escèniques i audiovisuals
Categoria: Benestar i imatge personal \ Estètica, perruqueria, body art

Idiomes

Anglès
Català
Espanyol

Descripció

És el professional especialitzat en maquillatge aplicat a produccions i espectacles audiovisuals, com poden ser programes o sèries de televisió, pel·lícules de cinema, anuncis publicitaris, videoclips, sessions fotogràfiques de moda, obres de teatre, dansa, etc.
Ha d'interpretar els requeriments de maquillatge i aconseguir-ne una representació visual adequada. A cada supòsit, ha d'adaptar-se a les necessitats de guió, producció, actors, director, etc. El maquillador vetlla per la bona imatge de totes les persones que es posen davant d'una càmera i per la caracterització dels personatges que ho necessiten.

Tasques

  • Llegeix i estudia prèviament els guions, detectant els requeriments de maquillatge i intercanviant impressions amb els responsables de la producció.
  • Defineix el procés de maquillatge o caracterització en funció del projecte que s'ha de realitzar i d'acord amb els pressupostos disponibles.
  • En ocasions, realitza una tasca documental prèvia, per conèixer millor estils històrics que s'hagin de recrear, temàtiques concretes, preferències d'actors, etc.
  • Prepara tot el material per realitzar el treball en qüestió, adquirint les eines i productes que siguin necessaris.
  • En ocasions, ell mateix dissenya i fabrica alguns elements de caracterització: perruques, postissos, etc.
  • Un cop iniciat el projecte, realitza els treballs de maquillatge i caracterització prèviament definits, adaptant-se als temps i calendaris preestablerts.
  • Un cop al set de rodatge, retoca el treball realitzat i vetlla per la seva conservació. Posa especial atenció als agents meteorològics als exteriors.
  • Vigila els aspectes de ràcord i continuïtat vinculats al maquillatge, apuntant notes, realitzant fotografies, etc.
  • En coordinació amb el director de fotografia i l'equip d'il·luminació, determina les millors condicions de llum per registrar audiovisualment els treballs de maquillatge.
  • Elabora i manté actualitzat el seu book de treball, preferentment amb fotografies de tots els seus projectes, que servirà com a carta de presentació per la cerca de nous encàrrecs.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva