A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

La informació continguda als perfils ha tingut en compte les següents fonts:
  • Classificació Catalana d’Ocupacions, Fitxes ocupacionals (Barcelona Activa).
  • List of regulated professions del Ministeri Danès d’Educació Superior.
  • Llistat de Professione Regolamentate de l’INAPP (Istituto Nazionale per l’Analisi delle Politiche Pubbliche).
Desa com a PDF Comparteix

Pastisser

Categoria: Turisme i restauració \ Restauració

Idiomes

Català
Espanyol

Descripció

El pastisser és el professional que elabora tant la pastisseria dolça com la salada a partir de diferents tipus de masses, gelatines, fruites, gelats, cremes, xocolates, caramels, etc. La seva feina conjuga el domini de la tècnica i el bon ofici amb un important component creatiu.

Tasques

  • Realitza les comandes dels ingredients necessaris per a l'elaboració de les postres.
  • Rep les comandes i les distribueix convenientment entre el congelador, el rebost i la cuina.
  • Elabora tot tipus de postres a partir de masses, gelatines, fruites, gelats, xocolates, caramels, etc.
  • Elabora masses, cremes, farcits, pastes... destinats a servir de base per a futurs plats o que són necessaris en altres partides de la cuina.
  • Coneix i aplica els diferents mètodes de cocció, elaboració i refrigeració de les postres.
  • Decora les postres i munta els plats.
  • Manté en perfecte estat l'àrea de treball.
  • S'ocupa de la neteja de l'equip i els estris de rebosteria.
  • S'encarrega de conservar i emmagatzemar productes frescos, elaborats i semielaborats.
  • En cuines amb poc personal assumeix les funcions de cap de rebosteria.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva