A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

La informació continguda als perfils ha tingut en compte les següents fonts:
  • Classificació Catalana d’Ocupacions, Fitxes ocupacionals (Barcelona Activa).
  • List of regulated professions del Ministeri Danès d’Educació Superior.
  • Llistat de Professione Regolamentate de l’INAPP (Istituto Nazionale per l’Analisi delle Politiche Pubbliche).
Desa com a PDF Comparteix

Cuiner/a

Categoria: Turisme i restauració \ Restauració

Idiomes

Català
Espanyol

Descripció

El cuiner és el professional que manipula, prepara, conserva i presenta tota classe d'aliments, depenent de l'oferta gastronòmica d'un establiment. En la seva feina, ha de tenir en compte els referents de qualitat i rendibilitat econòmica establerts i aplicar les normes de seguretat i higiene exigibles en tot establiment alimentari.

Tasques

  • Confecciona l'oferta gastronòmica.
    Elabora el menú o la carta en col·laboració amb el cap de sala de l'establiment, presenta una oferta gastronòmica atractiva, variada, equilibrada i rendible.
  • S'ocupa del proveïment de matèries primeres destinades a cobrir les exigències de l'oferta gastronòmica.
    Determina la qualitat de les matèries primeres necessàries.
    Rep les mercaderies i en comprova la qualitat i la quantitat.
    Emmagatzema les matèries primeres rebudes i s'encarrega de conservar-les perfectament.
    Controla el consum dels aliments i les begudes emprats per poder determinar-ne els costos.
  • Manipula, prepara i conserva tota mena d'aliments crus, semielaborats i elaborats.
    Prepara i presenta els plats.
    Prepara i presenta productes de pastisseria i rebosteria.
    Prepara serveis tipus bufet o autoservei.
    Elabora i presenta plats a la vista del client.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva