A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

Desa com a PDF

Cambrer/a

Categoria: Turisme i restauració \ Restauració

Idiomes

Anglès
Català
Espanyol
Francès

Descripció

És el professional que s'ocupa del servei d'aliments i begudes en un establiment de restauració. Ha d'atendre degudament les comandes dels clients, vetllar per la qualitat en tots els detalls del servei i respectar les normes de seguretat i higiene pròpies de la seva feina. El cambrer pot arribar a desenvolupar diferents tasques en funció del tipus d'establiment on treballi (restaurant, cafeteria, bar, etc.).

Tasques

  • S'encarrega de la preparació de les taules, d'organitzar-les, de la correcta disposició de les cadires i de la preparació de tot el servei de taula.
  • S'ocupa que la vaixella, la cristalleria, la coberteria i la roba de taula estiguin en estat òptim i preparades abans i després de cada servei.
  • Rep els clients i els ajuda a acomodar-se en cas que sigui necessari.
  • Atén les peticions dels clients prenent nota de la comanda i tramitant-la al servei de barra o a la cuina de l'establiment.
  • Assessora els clients i els informa sobre la carta, i resol els possibles dubtes que puguin tenir quant a l'oferta de l'establiment.
  • Realitza les tasques de trinxat, flamejat i servei de guarnició.
  • S'encarrega de proporcionar el servei, tot distribuint les begudes i els aliments sol·licitats pels clients.
  • Atén les possibles reclamacions.
  • Normalment és l'encarregat de cobrar les consumicions i de lliurar el canvi i el rebut corresponent.
  • A vegades, controla les existències del magatzem i tramita les comandes corresponents en cas d'esgotar-se algun producte.
  • En establiments petits pot realitzar també la feina del taulell i preparar alguns aliments i begudes com ara entrepans, esmorzars, berenars... que siguin fàcils d'elaborar.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva