A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

La informació continguda als perfils ha tingut en compte les següents fonts:
  • Classificació Catalana d’Ocupacions, Fitxes ocupacionals (Barcelona Activa).
  • List of regulated professions del Ministeri Danès d’Educació Superior.
  • Llistat de Professione Regolamentate de l’INAPP (Istituto Nazionale per l’Analisi delle Politiche Pubbliche).
Desa com a PDF Comparteix

Cambrer/a

Categoria: Turisme i restauració \ Restauració

Idiomes

Anglès
Català
Espanyol
Francès

Descripció

És el professional que s'ocupa del servei d'aliments i begudes en un establiment de restauració. Ha d'atendre degudament les comandes dels clients, vetllar per la qualitat en tots els detalls del servei i respectar les normes de seguretat i higiene pròpies de la seva feina. El cambrer pot arribar a desenvolupar diferents tasques en funció del tipus d'establiment on treballi (restaurant, cafeteria, bar, etc.).

Tasques

  • S'encarrega de la preparació de les taules, d'organitzar-les, de la correcta disposició de les cadires i de la preparació de tot el servei de taula.
  • S'ocupa que la vaixella, la cristalleria, la coberteria i la roba de taula estiguin en estat òptim i preparades abans i després de cada servei.
  • Rep els clients i els ajuda a acomodar-se en cas que sigui necessari.
  • Atén les peticions dels clients prenent nota de la comanda i tramitant-la al servei de barra o a la cuina de l'establiment.
  • Assessora els clients i els informa sobre la carta, i resol els possibles dubtes que puguin tenir quant a l'oferta de l'establiment.
  • Realitza les tasques de trinxat, flamejat i servei de guarnició.
  • S'encarrega de proporcionar el servei, tot distribuint les begudes i els aliments sol·licitats pels clients.
  • Atén les possibles reclamacions.
  • Normalment és l'encarregat de cobrar les consumicions i de lliurar el canvi i el rebut corresponent.
  • A vegades, controla les existències del magatzem i tramita les comandes corresponents en cas d'esgotar-se algun producte.
  • En establiments petits pot realitzar també la feina del taulell i preparar alguns aliments i begudes com ara entrepans, esmorzars, berenars... que siguin fàcils d'elaborar.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva