A partir de la teva fitxa el sistema et recomanarà les professions ideals

Registra't
 

Clica sobre els perfils per veure'n més informació.

La informació continguda als perfils ha tingut en compte les següents fonts:
  • Classificació Catalana d’Ocupacions, Fitxes ocupacionals (Barcelona Activa).
  • List of regulated professions del Ministeri Danès d’Educació Superior.
  • Llistat de Professione Regolamentate de l’INAPP (Istituto Nazionale per l’Analisi delle Politiche Pubbliche).
Desa com a PDF Comparteix

Auxiliar de farmàcia

Categoria: Salut

Habilitats

Correu electrònic
Fulls de càlcul (Excel)
Microsoft Office Access
Processador de textos (Word)

Idiomes

Anglès
Català
Espanyol

Descripció

Els auxiliars de farmàcia són professionals amb formació específica en farmàcia i parafarmàcia. Les seves funcions varien depenent de el lloc de treball.

Tasques

En una farmàcia consisteixen en:

  • Atenció a el client-pacient. Els auxiliars de farmàcia han de poder explicar als pacients com prendre els medicaments de manera segura i eficaç. Si el pacient necessita assessorament, han de conèixer els efectes secundaris i assegurar que no pren altres tipus de medicaments a el mateix temps.
  • Subministrament de medicaments i productes no mèdics en farmàcies, com aliments per a nadons o cosmètics.
  • Preparació de medicaments sota la supervisió de l'farmacèutic. Pot implicar, per exemple, el mesurament de líquids, la barreja de substàncies per crear pomades, la selecció dels envasos per a les cremes o dels flascons per als medicaments i la creació d'etiquetes amb la prescripció.
  • Maneig del programari farmacèutic i control d'estocs. Els auxiliars de farmàcia exerceixen tasques administratives com ara el registre de receptes i les comandes de nous subministraments de medicaments quan s'acaben.
  • Control de la caducitat dels medicaments i productes. Els auxiliars dels emmagatzemen segons les normes de conservació.

Els auxiliars de farmàcia hospitalària també preparen medicaments segons les prescripcions; assessoren el personal mèdic sobre la forma d'emmagatzemar els medicaments i s'asseguren que cada departament té els medicaments en les dosis correctes per a cada pacient. A més, traslladen subministraments de la farmàcia als departaments de l'hospital i s'encarreguen de fer comandes de nous medicaments.

En la indústria farmacèutica, els auxiliars col·laboren amb farmacèutics industrials en la investigació i desenvolupament de nous fàrmacs i medicaments. Controlen el funcionament del dia a dia de laboratori, mitjançant la neteja dels equips i el control de les existències dels equips de gravació i els resultats experimentals. En alguns casos, participen en els assajos clínics (per assegurar-se que un medicament és segur i funciona bé) o al control de qualitat dels medicaments. 

Els auxiliars de farmàcia que treballen en centres d'atenció primària s'ocupen de les necessitats de salut de les persones en una àrea local. Allà, els auxiliars poden estar involucrats en el seguiment de la prescripció de medicaments pels metges.

 

Requisits minims

  • Cicle(s) Formatiu(s) de la Família Professional Sanitat - Grau Mitjà: Farmàcia i parafarmàcia
  • Grau: Farmàcia

Requisits desitjats

Experiència.
Atenció al públic.
Consell Comarcal de la Selva Consell Comarcal de la Selva